Skip to content

Тато пройшов «Азовсталь» і досі в полоні: у Дніпрі від ракети загинула майже вся сім’я Героя

14 січня 2023 року російська ракета у Дніпрі вбила сім’ю Ноніашвілі: 19-річну Ліану, її маму Тетяну та бабусю. Про це повідомляє Меморіал, пише «Наше Місто».

Ліана народилася в Маріуполі. Там закінчила школу. Пізніше переїхала до Харкова. Вступила до Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу в Харківському політехнічному інституті. Навчалася на бюджетній формі. Паралельно працювала у кав’ярні. Була веселою та дуже товариською.

«Познайомились ми з Лі на Харків-прайді 2021-го. Я добре пам’ятаю її на той час червоне волосся. Вона була неймовірна»,– розповів друг Ліани Ярослав.

Ліану дуже захоплювало життя. Вона цікавилася всім: колекціонувала альбоми зірок, обожнювала техно, ходила на вечірки, любила каву. Одного дня цікавилася тату, а іншого – вже хотіла записатися на курси музики. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Ліана евакуювалася з Харкова у Дніпро.

«5 березня 2022 року Ліана, стоячи в плацкартному вагоні потяга Харків-Дніпро, втрачаючи свідомість через втому, виїхала з Харкова»,– розповіла сестра Ліани Русана Бабкіна.

Батьки Ліани з початку війни стали на захист України.

«Батьки Ліани з пішли до лав ЗСУ, територіальної оборони міста Маріуполь. Та 17 травня 2022 року вони вдвох потрапили до полона агресора. Матір Ліани вдалося визволити 17 жовтня», – повідомили в університеті.

Тетяна Ноніашвілі була нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У загиблої Ліани Ноніашвілі залишилися сестра Русана Бабкіна та батько Захар Ноніашвілі, який на момент загибелі родини все ще перебуває у полоні.

Допомогти родині: 5375 4112 0272 1143 Русана Бабкіна, сестра

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: