Skip to content

Компенсації за житло на Перемозі розпочнуться за місяць, – Геннадій Корбан

Софія Танченко

Новини Дніпра: Корбан Інформоборона

У Дніпрі містянам, які постраждали від ракетного удару по багатоповерхівці на Перемозі, виплачуватимуть матеріальну допомогу до 2 млн. грн. Керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в ефірі марафону «Інформоборона» на телеканалі ДніпроTV зазначив, що виплати розпочнуться не раніше, ніж за місяць і на те є причини.

«Я думаю, що ці терміни обумовлені: мінімум місяць. Чому? Тому що потрібно технічним службам зробити інструментальне обстеження житла. Потрібно отримати акти Державної служби з надзвичайних ситуацій. Але це не людям треба бігати десь та щось робити. Я просто одразу акцентую увагу. Людям треба просто зачекати. Є Штаб, який розгорнуто у 66-й школі, а також у Соборній райадміністрації. Два штаби. Люди, які постраждали, мають пройти анкетування. Ті, що втратили документи, їм допоможуть відновити документи. Все це безкоштовно, всі витрати на себе бере місто. Людям не треба витрачати гроші ні на якісь довідки, ні на якісь додаткові документи. Людям потрібно просто дістатися цих штабів і пройти анкетування. І там знаходяться усі служби міста і для того, щоб відновити документи, і надати юридичну підтримку, і медичну, і соціальну підтримку. І, звичайно, включитися до реєстру для того, щоб отримати цю допомогу.
Найближчими днями буде сесія міськради, де буде сформульовано та прийнято такі рішення. Плюс інструментальне обстеження, яке міськрада, служби міськради проводять комісійне, інструментальне обстеження. Звісно, долучатимуться заяви до поліції, які були відібрані поліцією, акти ДСНС. Я сподіваюся і впевнений практично, що за місяць почнуться виплати. Йдеться про виплати від міськради», – повідомив Корбан.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: