Skip to content

6 тис. грн і куток в підвалі: у Запоріжжі скандал через мізерні виплати за зруйноване ракетами житло

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Скандал з виплатами Запоріжжя

В соціальних мережах спалахнув скандал після того, як мешканці Запоріжжя, які постраждали від ракетних ударів, дізнались про суму компенсацій від міськради Дніпра для тих, хто залишився без житла. Лише за жовтень минулого року в Запоріжжі окупанти ракетами зруйнували 4 багатоповерхові будинки, загинуло понад 70 людей. За словами місцевих мешканців, від місцевої міської ради вони отримали компенсацію в розмірі 6 тисяч гривень, пише “Наше місто”.

До прикладу, в Дніпрі, кожній родині, яка внаслідок ракетного удару залишилась без житла, міська влада Дніпра виплатить до 1 мільйона гривень для найскорішого його придбання. Також до допомоги постраждалим долучився бізнес – Monobank зібрав для постраждалих більше 103 млн. гривень. Звичайно, така підтримка від людей та міста неоціненна.

Мешканка Запоріжжя на своїй сторінці у соцмережах розповіла, що внаслідок ворожого удару ракети по багатоповерховому будинку на вулиці Зестафонській, 9 жовтня, ледь втратила цілу родину її родичів. Тоді сім’я з маленькою дитиною 6 років, дивом не загинули, однак дістали поранення. За її словами, міська влада Запоріжжя виплатила постраждалим лише по 6 тисяч гривень.

“Там мешкали батьки мого зятя з молодшим сином, якому 6 років. В ту ніч вони дивом не загинули. Отримали забої, розрив барабанних перетинок, втратили все майно, заощадження і звісно квартиру. В ту ніч дочка з зятем просто дивом не поїхали туди ночувати. Запорізька міська влада видала постраждалим 6 тисяч гривень – похоронні, саркастично кажуть отримувачи. Зараз мої родичі мешкають у затісній квартирці матері моєї свекрухи. Важко, але тримаються, радіють що пощастило вижити” – розповіла мешканка Запоріжжя.

Під одним з подібних постів в соціальних мережах безліч коментарів таких же обурених людей.

Безумовно, в Україні має бути програма з компенсації громадянам за зруйноване житло. До того часу, поки вона не запрацювала, витрати лягають на місцеве самоврядування та небайдужих українців. І задача місцевої влади – будь-що підтримати постраждалих. Саме такий приклад і продемонстрували в Дніпрі. 

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: