Skip to content

Ракетний удар застав її на вулиці: історія стоматологині, яка загинула у Дніпрі на Перемозі

Ксенія Куземко

Ракетний удар застав її на вулиці: історія стоматологині, яка загинула у Дніпрі на Перемозі

14 січня в Дніпрі внаслідок прямого влучання російської ракети у житловий будинок загинула дніпрянка Анна Павловська. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на «Меморіал».

Анні Павловській було 52 роки. Жінка народилася в Одесі, та ще в дитинстві разом із сім’єю переїхала до Дніпра. За фахом – стоматологиня, працювала у приватній клініці. Спеціалізувалася, зокрема, на реставрації та протезуванні зубів.

«Вона любила свою справу, сумлінно виконувала роботу. Прагнула, щоб після її праці зуби були не лише здоровими, а й гарними», – розповіла колега та кума загиблої Тетяна Безкровна.

На дозвіллі Анна цікавилася в’язанням. Любила гуляти дніпровською набережною. Мала дорослих дітей. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 18-річну доньку Олю батьки відправили на навчання в Польщу. Самі, разом із 23-річним сином Микитою, залишились у Дніпрі.

«Коли сталася трагедія, Аня саме поверталася додому. Ракетний удар застав її на вулиці. Вдома чекали чоловік та син. Вони цілі, квартира не постраждала, вона розташована в крайньому під’їзді. Навіть вікна не повилітали. А Аня загинула», – розповіла Тетяна Безкровна.

У загиблої залишилися чоловік та двоє дітей.

Нагадаємо, однією з тих, хто найбільше постраждав від ракетної атаки по ж/м Перемога 14 січня, є 9-річна Мирослава, онука дніпрянки Людмили Мовчан. Дівчинка гуляла у дворі з друзями, коли впала ракета. Зараз вона знаходиться у лікарні, практично завжди непритомна. Бабуся розповіла, що сталося у ту пекельну суботу і у якому стані зараз її онука.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: