Skip to content

Її будинок вибухав двічі: історія дніпрянки, яка пережила трагедію на Мандриківській і ракетний удар

Софія Танченко

Історія дніпрянки, яка прежила трагедію на Мандриківський і ракетний удар

Дніпрянка Ксенія Башибулар одна з тих, хто вижив після трагедії 13 жовтня 2007 року, коли у 9-поверховому будинку на Мандриківській стався вибух побутового газу, який забрав 23 життя. Ксенію тоді дістали з-під уламків у тяжкому стані. Після трагедії її життя висіло на волосині. Майже рік вона провела у лікарні. Але вона вижила, а з початком повномаштабного вторгення стала волонтеркою.  Сьогодні вона – чарівна молода жінка і людина з веселим бойовим характером, яка по-справжньому цінує життя і виборює по-своєму нашу перемогу. Але цією суботи (14 січня) її будинок знову вибухнув. Цього разу – через ракету рф.

Ці дві трагедії не зламали її.

«Пройшло вже 16 років. Та я пам’ятаю сам момент вибуху. Ну якось воно запам’яталося. Я не знаю, як це можливо, але я пам’ятаю як я бігла в такому вогняному чорному шарі. Тоді я була по груди в камінні. Мене врятувало те, що стіна впала на плиту. Наді мною утворився ніби будиночок. Я почала сама себе відкопувати, потім зрозуміла, що в мене зламана нога», – згадує Ксенія.

14 січня 2023 року Ксенія поїхала в чергову волонтерську подорож на Херсонщину. Про вибух дізналась від подруги. На момент вибух вдома знаходилась мама Ксенії.

Деталі дивіться у нашому сюжеті.

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: