Skip to content

Місяць болі і операцій: у Дніпрі виписали дівчинку, яка перенесла ракетну атаку

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Врятували 7-річну Аріну з Кривого Рогу

Історія порятунку 7-річної Аріни вражає. Вона постраждала внаслідок ракетної атаки по Кривому Рогу 16 грудня. Дівчинка отримала безліч поранень.  Внаслідок обстрілу тоді постраждали 13 людей, серед них – і мама дівчинки. Спочатку дитині надали допомогу у Кривому Розі, а згодом доправили до Дніпра. Як рятували маленьку українку, розповіли в Регіональному медичному центрі родинного здоров’я, пише “Наше місто”.

В день трагедії Аріну доправив до лікарні небайдужий криворіжець, який проїжджав повз будинок у момент вибуху.  Перехожі стали тоді ланцюгом і передавали одне одному постраждалих людей. Аріна була в піжамі, на грудях виднілися сліди крові. На щастя, дорогоцінний час було не втрачено.

У дитини були мінно-вибухові травми, черепно-мозкова, зламані ребра, розрив плеври та травмоване одне око.

Аріну вдалося стабілізували зусиллями фахівців відділення інтенсивної терапії та еферентних методів лікування гострих хронічних інтоксикацій у дітей. Деякий час потерпіла була під апаратом ШВЛ. Пізніше до лікування підключилися дніпровські офтальмологи з ДОКОЛ – з травмованого ока успішно вилучили стороннє тіло (осколок).

Майже місяць злагоджених дій спочатку небайдужих криворіжців, а потім боротьби за життя Аріни медиків з всієї Дніпропетровщини пройшов не дарма. Вона посміхається, приймає гостей, дякує своєму персональному лікарю-хірургу – Ігору Луцькому. І вже сьогодні маленька красуня нарешті, виписана додому!

“Найголовніше – що я вже поруч з мамою (теж врятованою зусиллями дніпровських лікарів)!” – каже маленька Аріна.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: