Skip to content

Рецепт з родзинкою: печена картопля з соусом на Різдво

Давайте приготуємо картоплю, запечена в духовці і не просто в духовці, а в пакеті з соусом. Будь ласка, зверніть увагу, що ця картопля готується в спеціальному пакеті. Такі пакети для запікання продаються у супермаркетах, вони не плавляться за високої температури. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на кулінарний портал.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2-3 зубки часнику
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • зелень (кріп, петрушка)
  • приправа для картоплі
  • сіль
Новини Дніпра: печена картопля з соусом - Наше  Місто

Приготування:

Картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо і поміщаємо у велику миску. Якщо картопля велика, розріжте її на частини. Обов’язково проколюємо її зубочисткою у декількох місцях.

Часник чистимо і пропускаємо через часникодавку. Зелень промиваємо, просушуємо і дрібно ріжемо.

Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо олію, часник, зелень, приправу для картоплі, сіль за смаком і добре перемішуємо. Отриманим соусом поливаємо картоплю і добре перемішуємо.

У пакет для запікання перекладаємо картоплю, защипуємо або зав’язуємо. Для того щоб пакет при нагріванні не лопнув, робимо в ньому голкою декілька проколів.

Пакет з картоплею поміщаємо на лист і ставимо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Запікаємо картоплю приблизно одну годину. Для того, щоб перевірити чи готова картопля, проткніть її вилкою або ножем прямо через пакет. Якщо готовий, вимикаємо духовку і даємо постояти 10 хвилин.

Потім виймаємо запечену картоплю з пакета і подаємо її з будь-яким м’ясом, рибою або птицею, овочами або з салатом.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: