Skip to content

Світом шириться новий штам “Омікрону”: яка ситуація з ковідом в Дніпрі та області

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Статистика коронавірусу в області

Актуальність проблеми захворюваності і боротьби з COVID-19 на сьогодні не знижується. Ба більше, у світі виявили новий штам коронавірусу Omicron XBB.1.5. Протягом декількох останніх тижнів він став домінуючим серед виявлених випадків захворювання на ковід в США. Наразі у ВООЗ кажуть, що на новий штам реагує імунітет як вакцинованих людей, так і тих, які перехворіли на COVID-19. В Україні наразі новий штам ще не фіксували. Про ситуацію з захворюваністю у Дніпрі та області розповіли в ДніпроОВА, пише “Наше місто”.

З початку спостереження в Дніпропетровській області зареєстровано майже 350 тисяч випадків COVID-19. На жаль, 10 075 пацієнтів померли від тяжкого перебігу хвороби та ускладнень.

В віковій структурі захворілих питома вага дітей до 18 років становить менше 7,5%. Це означає, що більша частина захворілих – доросле населення Дніпропетровщини. Група ризику – люди старше 55 років та ті, хто мають хронічні хвороби.

За минулу добу у Дніпропетровській області зареєстрували 73 нових випадки захворювання на ковід. Щоденно лабораторно підтверджуються до 100 нових випадків.

У порівнянні з минулими тижнями, рівень захворюваності високий, але стабільний. Прогнозів на його зниження поки немає.

Читайте також:

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: