Skip to content

Зі сцени на передову: лідер гурту «Вертеп» боронить кордони України

Колись він співав на концертах та вулицях міста, а сьогодні зі зброєю в руках захищає Батьківщину. Лідер дніпровського гурту «Веретеп» Тимофій Хом’як про службу в лавах ТРО, побратимів та перемогу України. Детальніше – у сюжеті сайту «Наше Місто».

«Я розумів що війна буде. Звичайно, я не уявляв що вона буде така, бо ніхто з нас не жив під час таких воєн не те що в Україні, а навіть у світі. І коли рано-вранці мій син Георгій сказав: «Татко, мамо, вставайте почалась війна» тоді ми власне  все зрозуміли, що вона прийшла», – сказав Тимофій Хом’як, лідер гурту “Вертеп”, військовослужбовець.

Не вагаючись, він вступив до лав територіальної оборони. Дружину з дітьми відправив за кордон – там Людмила активно займається волонетрством з іншими українками.

«Ця тема ніколи не була табуйована, і звичанйо вони підтримували і пишаються. Зараз з квітня мої двоє менших дітей і дружина вимушено перебувають в Німеччині і живуть там, але дай Боже здоров’я тим людям, які придумали відеозв’язок. І коли є інтернет я можу бачити як ростуть мої діти».

Він каже, що лише любов допомагає подолати усе.

«Важко в принципі виживати на війні, якщо не кохаєш, це я з точки зору чоловіка кажу. Насправді моя дружина і мої діти і є ота зірочка – дороговоказ, задля чого це все відбувається з усіма нами, всі хто любить своїх».

З гурту “Вертеп” їх воює четверо.

«Четверо музикантів з гурту Вертеп, Микола Константінов, Олексій Бондаренко, Антон Костильов, ми всі воюємо на різних фронтах в різних регіонах в різних родах військ, але ось так сталось що музиканти взяли в руки зброю».

Вони воюють за майбутнє України, свободу, щастя і життя!

«Ти ночами дивишся в цей тепловізор, на чергуваннях ти дивишся де ворог, або прикриваєш своїх  і слідкуєш за усім цим і ти бачиш паралельно як там народжувались лисята чи зайченята і перший раз у нас була така смішна історія. По рації хлопці передають, що ми бачимо ворога. Бачимо що їх декілька прямо. Чекаємо атаки, включаємо ліхтарі, а це глухарі. Великі цесарки. Вони перед такою горою, яка закриває. А вони дуже світяться, вони дуже гарячі ці птахи. Вони дуже близько. Так це було смішно, але перед цим це було страшно».

Він мріє про перемогу, подорожі з родиною та сильну і мирну Україну!

«Дуже хочу з родиною поїздити по всім областям України, от просто зробити такий тур, дуже хочу з гуртом «Вертеп» поїздити і пограти по Європі. Що третє? Напевне, ще не придумав»!

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: