Skip to content

Календар небезпечних дат: потужні магнітні бурі накриють Україну у січні

У січні Землю накриє відразу кілька магнітних бур різної ефективності. Досить висока геомагнітна активність спостерігатиметься у п’ять днів цього місяця. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на дані Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

 Згідно з повідомленням, 4 та 18 січня магнітне поле залишатиметься збудженим. А потім очікується потужніша дводенна магнітна буря. Вона триватиме з 19 по 20 січня. В решту днів місяця сонячна активність не буде високою, можливі лише невеликі коливання.

Водночас сайт Meteoagent, використовуючи інформацію із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, склав прогноз на січень поточного року. За його даними, висока штормова активність спостерігатиметься ще й 23 січня.

Для довідки: геомагнітна буря – це обурення геомагнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб. Таке явище може призвести до збою роботи техніки, а також до зміни поведінки тварин.

Реакціями організму на магнітні коливання можуть бути головний біль, безсоння, занепад сил, депресія, стрибки тиску і порушення в роботі серцево-судинної системи. Експерти запевняють, що лише 10% від усього населення земної кулі, чутливі до магнітних бур.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: