Skip to content

Летить 300 км та несе 10 кг вибухівки: мешканець Кривого Рогу розробив унікальний дрон-камікадзе

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Мешканець Кривого Рогу зробив дрон-камікадзе

В Україні живуть дуже талановиті інженери, IT-спеціалісти та розробники, які вже не раз доводили ефективність своїх нововведень та проектів. Так, мешканець Кривого Рогу зібрав безпілотник, що за дуже багатьма показниками перевершує іранські аналоги. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Перший Криворізький.

Віталій Бризгалов мешкає в Кривому Розі. Саме йому належить розробка унікального безпілотника. Дрон літає на відстань близько 300 кілометрів та може нести понад 10 кілограмів вибухівки.

Виробництво БПЛА коштує до 2 тисяч доларів. Створював дрон пан Віталій від весни упродовж півроку. Собівартість дрона в десять разів менша за вартість іранського “Шахеда”, однак безпілотник може ефективно ліквідовувати склади, техніку та інші ворожі цілі.

“10 наших дронів на один їхній “Шахед”. Оскільки камікадзе – одноразовий дрон, він має бути дуже дешевим і складатись з доступних деталей. Наш безпілотник — літак довжиною понад 3 метри й вагою 40 кілограмів. Це дрон бригадного рівня, для роботи з тилу, бо може далеко літати, – розповідає Віталій Бризгалов.

Розробник зазначив, що в Україні поки не налагоджене державне серійне виробництво дронів. Зараз цим займаються приватні компанії й команди ентузіастів без доступу до державного наукового ресурсу.

Читайте також: Залишилось 3 дні: “Дніпропетровськгаз” зробив важливу заяву щодо передачі показань лічильника.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: