Skip to content

Як приготувати пончики на Різдво: cекретний рецепт традиційних смаколиків

Олена Завгородня

На Різдво у багатьох є особлива традиція подавати до столу пампушки. Для того щоб вони були особливо пишними та м’якими, їх краще готувати з дріжджового тіста. У той же час пончики не обов’язково випікати в духовці – можна просто посмажити на сковороді. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на кулінарний блог.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г
  • молоко – 250 мл
  • цукор – 40 г
  • яйця – 1 шт
  • дріжджі – 25 г\сухі, або пресовані – 1\2 п
  • масло вершкове – 50 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль – дрібка
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати дріжджі, цукор, ванільний цукор та кілька ложок борошна із загальної кількості. Перемішати та залишити в теплому місці на 5-10 хвилин.

Готову опару змішати з борошном, сіллю, яйцем і розтопленим маслом, що залишилася. Замісити еластичне тісто, що не прилипає до рук. Накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину.

Готове тісто розкотити пласт і вирізати кружечки. Залишити їх у теплому місці доти, поки розігріватиметься масло для смаження.

Посмажити пончики до золотистої скоринки. Викласти на паперові рушники.

Охолоджені пампушки посипати цукровою пудрою та за бажанням можна додати начинку.

Смачного!

Як приготувати пончики на Різдво

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Поділитися: