На Різдво у багатьох є особлива традиція подавати до столу пампушки. Для того щоб вони були особливо пишними та м’якими, їх краще готувати з дріжджового тіста. У той же час пончики не обов’язково випікати в духовці – можна просто посмажити на сковороді. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на кулінарний блог.
Інгредієнти:
- борошно – 450 г
- молоко – 250 мл
- цукор – 40 г
- яйця – 1 шт
- дріжджі – 25 г\сухі, або пресовані – 1\2 п
- масло вершкове – 50 г
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – дрібка
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
У тепле молоко додати дріжджі, цукор, ванільний цукор та кілька ложок борошна із загальної кількості. Перемішати та залишити в теплому місці на 5-10 хвилин.
Готову опару змішати з борошном, сіллю, яйцем і розтопленим маслом, що залишилася. Замісити еластичне тісто, що не прилипає до рук. Накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину.
Готове тісто розкотити пласт і вирізати кружечки. Залишити їх у теплому місці доти, поки розігріватиметься масло для смаження.
Посмажити пончики до золотистої скоринки. Викласти на паперові рушники.
Охолоджені пампушки посипати цукровою пудрою та за бажанням можна додати начинку.
Смачного!