Skip to content

Дніпро став лідером у розгортанні оборони та будівництві кордонів, – Геннадій Корбан

Дніпро став лідером у розгортанні оборони та будівництві кордонів, - Геннадій Корбан

Дніпро став одними з лідерів у розгортанні територіальної оборони та у будівництві оборонних рубежів. Про це розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV, пише «Наше місто».

Як зазначається, що жодне місто в країні, жодна область у країні не провела таких масштабних робіт у такі найкоротші терміни, як це було зроблено у Дніпрі та Дніпропетровській області.

«До нас підійшли близько з боку Кривого Рогу. До нас підійшли близько з боку Запоріжжя, з боку Синельникового. По суті, вони дуже близькі до кордону нашої області з боку Запорізької області й досі. До нас підійшли близько перших чотирьох-п’яти днів з боку Донецької області. Велика Новосілка – це там, де Дніпропетровська область змикається з Донецькою та Запорізькою областю, там був дуже небезпечний момент. Ми пам’ятаємо, як вони просувалися із Харківської області, вони зайняли Ізюм. Вони вже були близько до Лозової, там зупинили наші війська», – розповів Геннадій Корбан.

Лозова – це майже Новомосковська траса, це дуже близько до нашого міста. І все це було зупинено нашими ЗСУ, і, безумовно, це було зупинено і завдяки обороні, яку зробив Дніпро.

«А робили ми цю оборону, я хочу нагадати, не лише на Дніпропетровщині. Ми будували її і в Харківській області, і в Донецькій області, і допомагали колегам із Запорізької області, бо вони не могли довго отямитися, очевидно, від шоку чи паніки після початку війни. Тому всі ці дії, безперечно, відіграли роль. Відіграли роль, звичайно, дії щодо розгортання територіальної оборони області. Тому що зуміли вчасно видати зброю, сформувати бригади, сформувати забезпечення цих бригад, годування цих бригад, бронежилети, каски, яких взагалі не було, аптечки. Волонтери взяли на себе важливу місію – вони збирали ліки, вони збирали аптечки, збирали їжу, допомагали з бронежилетами», – зазначив він.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: