Skip to content

Готові допомагати: в медзакладах Дніпра зробили запас ліків мінімум на півроку

Аліна Рудич

Медичні заклади Дніпра продовжують працювати та надавати первинну допомогу усім, хто потребує. На сьогодні в амбулаторіях Центрів первинної допомоги налічується 24 генератора. Це дозволить продовжувати роботу навіть у випадку блекауту. Про це повідомив заступник міського голови Дніпра, керівник департаменту охорони здоров’я ДМР Андрій Бабський, пише “Наше місто”.

Для лікарів сімейної медицини важливо мати безперебійне електропостачання не тільки для того, аби при світлі приймати пацієнтів, але й тому, що в роботі користуються електронними рецептами та направленнями.

“Міським головою було поставлене завдання щодо забезпечення автономної роботи лікувальних закладів у місті під час виникнення блекауту. З цим завданням ми справляємось. Є генератори, запаси питної та технічної води.

Наприклад, в одній з міських амбулаторій, де ми зараз знаходимось, є потужний генератор. Його достатньо, щоб підтримувати світло в кабінетах, температурний режим в холодильниках, де зберігаються медикаменти, вакцини. Досвід роботи під час минулого блекауту показав, що заклад функціонує в штатному режимі”, – розповів Андрій Бабський.

На базі амбулаторій створені запаси не тільки води, але і ліків. Вони використовуються містянами для лікування, вакцинації. Такі запаси зроблені щонайменше на півроку.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: