“Олів’є” – невід’ємна частина новорічного столу. Напевно, у багатьох хоч раз виникало бажання трохи урізноманітнити традиційну святкову страву. Як здивувати гостей незвичайним салатом точно знає Євген Клопотенко, передає кореспондент «Наше місто».
Інгредієнти:
- 250 г печериць
- 1 ст. л. рослинної олії
- Лавровий лист
- 3 горошини запашного перцю
- 400-500 г курки (2 курячих філе)
- 4 шт. яйця (відварених круто)
- 1 банка зеленого горошку (консервованого)
- 4 шт. солоних огірків
- 3 шт. картоплі (відвареної в мундирі)
- 2 шт. моркви відвареної
- 3 ст. л. майонезу домашнього
- Сіль та перець за смаком
Покрокове приготування
Помиті та сухі печериці покладіть у форму для запікання і полийте 1 ст. л. рослинної олії. Сіль додайте до смаку. Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте гриби запікатися протягом 20 хвилин.
Картоплю потрібно відварити в мундирі, почистити та нарізати середніми кубиками. Моркву відваріть, почистіть від шкірки і наріжте кубиками, як картопля.
Куряче філе покладіть у сотейник із підсоленою водою, лавровим листом та запашним перцем. Потрібно варити його 25 хвилин після закипання.
Очистіть круто зварені яйця і наріжте кубиками.
За готовністю куряче філе слід охолодити та нарізати невеликим кубиком. Готові печериці також наріжте кубиком. Те саме зробіть із солоними огірками.
Усі інгредієнти перемішайте в ємності разом із консервованим горошком. Заправте салат домашнім майонезом і перемішайте. Сіль та перець за смаком.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна