Skip to content

Як нагріти воду, якщо немає світла чи газу: п’ять способів

Ксенія Куземко

Як нагріти воду, якщо немає світла чи газу

Після масованих ракетних ударів росії по об’єктах інфраструктури мільйони жителів України живуть в умовах відключення світла. Не всі можуть використовувати генератор чи зарядну станцію, тому важливо знати кілька лайфхаків, як нагріти воду, коли ви надовго залишилися без світла чи газопостачання, пише «Наше місто».

Туристичний пальник

Можна скористатися газовим примусом. Це спеціальний пальник, яким найчастіше користуються туристи. На цьому невеликому газовому балоні можна не лише нагріти воду, а й приготувати їжу та трохи обігріти приміщення.

Для цього потрібно розкрутити балон та поставити каструлю або металеву чашку на плитку. Як швидко нагріється вода, залежить від технічних характеристик пристрою. Пальник потужністю до 2 тис. Вт зможе нагріти лише 1 л води.

Також при використанні примусу враховуйте об’єм газу в балоні і розраховуйте так, щоб його вистачило для нагрівання необхідної кількості води.

Настільна плита

Також можна використовувати газові настільні плити, які працюють від газового балона.

Ці плити зручні тим, що невеликі – важать 5-10 кг. Тому їх легко переміщати. Також вони легкі у використанні та швидко нагрівають воду. Однак важливо при їх експлуатації не нехтувати правилами пожежної безпеки.

Спиртування

Також може стати в нагоді спиртування. Це невеликий пальник для рідкого палива, що містить посудину для спирту з кришкою, через яку пропущено гніт, нижній кінець якого поміщений в резервуар, а верхній – виступає назовні.

Спиртування можна купити або змайструвати власноруч за інструкціями з інтернету.

На цьому приладі великої кількості води ви не нагрієте, але для чаю чи кави вистачить.

Окопні або звичайні свічки

Якщо попередні способи недоступні, скористайтеся для нагрівання води свічками. Найкраще брати окопні, оскільки вони дають більше вогню. Але якщо таких немає, візьміть звичайні.

На вогнетривку поверхню поставте дві цеглини. На них – посудина з водою. Під цю конструкцію помістіть кілька свічок та запаліть їх.

Цей спосіб, звичайно, не швидкий, але дозволить попити гарячий чай за відсутності світла та газу.

Гриль

У грилі запаліть вугілля, коли воно догорить, то дасть багато спеки. Поставте на ґрати каструлю або чайник із водою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що можна приготувати, якщо немає електрики.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: