Skip to content

Без світла, води, тепла, але без вас: яка ситуація в містах України після 9-ї ракетної атаки по енергосистемі

Ситуація в містах України після 9-ї ракетної атаки - Наше Місто

Сьогодні, 16 грудня, росія завдала черговий масований удар по енергосистемі України. Під час 9-ї атаки окупанти випустили 72 ракети, 60 з яких було збито. Але, на жаль, є влучання, в результаті яких біло пошкоджено орієнтовно дев’ять об’єктів генерації. Крім того, було обмежено потужності атомних станцій. В цілому, відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергетичної системи. В Укрененерго оголосили надзвичайну ситуація в енергетиці, яку ввечері відмінили. Станом на 22.30 у Україні спостерігаються перебої з електро-, водопостачанням і опаленням в багатьох регіонах. В деяких населених пунктах взагалі немає світла, води і опалення, повідомляє сайт «Наше місто».

Харківська область

Одна з найскладніших ситуацій в Харкові. Мер міста Ігор Терехов заявив про колосальні інфраструктурні руйнування, насамперед об’єктів енергетичної системи. Обласний центр був повністю знеструмлений, припинено водо- та теплопостачання. Наразі світло потроху повертається в домівки харків’ян. До ранку тут обіцяють перейти до підключення насосних станцій і котелень.

Київ

На Київ і область, за офіційними даними, летіло 40 ракет, 37 з яких вдалося збити. Світло зараз є тільки на об’єктах критичної інфраструктури та у домівках киян, які до неї підключені. Графіки не діють. Вода і опалення є тільки в 30% житлового фонду. Рух метро і елктротранспорту тимчасово зупинено.

Ситуація в містах України після 9-ї ракетної атаки - Наше Місто
Photo by Paula Bronstein/Getty Images

Житомир

В обласному центрі, щоб підтримати енергосистему України, на декілька годин відключили котельні та деякі об’єкти водоканалу. Крім того, зупинили електротранспорт.

Кропивницький

Кіровоградська область деякий час була повністю знеструмлена. Зараз біля 30% споживачів області вже з електрикою. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури, лікувальні заклади. Потім – житловий фонд.

Полтава, Кременчук

Полтавська область теж була повністю знеструмлена. Зупинилися котельні. Також через вимкнення електроенергії знеструмлено наші водозабори, КНС та очисні споруди.

Миколаїв

Через проблеми з електропостачанням було знеструмлено низку об’єктів ОКП Миколаївоблтеплоенерго та припинено подачу тепла до будинків городян. Зараз тривають роботи з відновлення теплопостачання.

Ситуація в містах України після 9-ї ракетної атаки - Наше Місто

Черкаська область

Міста Черкаси і Умань були повністю знеструмлене повністю. Зараз їх повернули на зелені і жовті графіки відключення.

Запорізька область

Під час масованого ракетного удару 16 грудня росіяни випустили 21 ракету по Запорізькій області. Як наслідок, в регіоні запровадили екстрені відключення. У результаті атаки в деяких районах міста зникло світло. На щастя, обійшлося без жертв, люди не постраждали.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: