Skip to content

Не кидайте памперси й прокладки: у Дніпрі бомбосховище через засмічення стало болотом

Новини Дніпра: Бомбосховище через засмічення стало болотом - Наше Місто

В підвальному приміщенні будинку № 82 по пр. Дмитра Яворницького розташоване бомбосховище. Силами мешканців приміщення підвалу було розчищено та більш менш пристосовано для того, щоб перечекати там ракетну небезпеку. Проте останнім часом приміщення бомбосховища стало систематично затоплювати. Люди викликають комунальників, ті проводять роботи, проте це не допомагає. Щоб з’ясувати, чому так відбувається, журналісти сайту «Наше місто» звернулися за коментарями в департамент житлового господарства Дніпровської міськради.

Новини Дніпра: Бомбосховище через засмічення стало болотом - Наше Місто

Там відповіли, що така проблема і справді є. І причина її банальна – засмічення каналізаційного випуску.

«Аварійна служба виїжджала 1 грудня і почистила каналізаційний випуск. 4 грудня знову виїжджали за цією адресою. Обстежили комунікації. Пошкодження комунікацій у підвальному приміщенні немає. Інженерні комунікації перебувають у робочому стані. Вода – це залишкове явище після засмічення каналізаційного випуску», – розповіли в департаменті.

Новини Дніпра: Бомбосховище через засмічення стало болотом - Наше Місто

На жаль, така проблема в дніпровських багатоповерхівках – явище часте. І пряма відповідальність за це лежить не на комунальниках, а на самих дніпрянах. Люди, не думаючи, кидають в унітаз все, що прийдеться: харчові відходи, будівельне сміття, ганчірки, використані памперси, прокладки, відходи туалетів домашніх тварин, вологі серветки і т.д. Все це дуже швидко засмічую каналізацію. Утворюються засмічення каналізаційного випуску, і, як наслідок, неприємний запах, пошкодження цілісності трубопроводу, дороговартісні ремонти і пр.

Категорія: ЖКГ

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: