Skip to content

Як дніпрянам накрити новорічний стіл за 500 грн: бюджетні рецепти

Софія Танченко

Новини Дніпра: Як накрити новорічний стіл за 500 грн

В Україні Новий рік почнеться менше ніж через місяць. Звичайно, що кожному хотілося б відсвяткувати цей день у сімейному колі. Але через повномасштабну війну фінансові можливості українців дуже обмежені. Тому пропонуємо вам декілька простих і бюджетних страв, які можна приготувати на новорічний стіл навіть у скрутному фінансовому становищі. На всі інгредієнти вам має вистачити і 500 гривень.

Майже в усіх цих стравах присутня картопля, адже вона наразі найдешевший овоч – 10-12 грн/кг. Також знадобляться: куряча печінка – 80-90 грн/кг, яблука – 10-15 грн/кг, капуста – 10-15 грн/кг, цибуля ріпчаста – 28-30 грн/кг, морква по-корейськи – 90-100 грн/кг.

Салат «Шуба»

  • Картопля – 300 гр
  • Солоні огірки – 150 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Морква – 100 гр
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр
  • Буряк – 150гр
  • Майонез – 300 гр
  • Зелена цибуля – пучок

Усі сирі інгрідієнти відварити і натерти на крупній терці. Викладати шарами починаючи з картоплі і закінчуючи цибулею. Кожен шар мастити майонезом.

Картопляний торт на сковороді

  • Картопля – 500 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 150 гр
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр
  • Сметана – 300 гр
  • Сіль
  • Олія
  • Перець
  • Зелена цибуля для прикраси

Картоплю натерти на крупній тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Додати борошно і натерту на крупну тертку цибулю. Посолити і поперчити.

Розігріту сковороду рясно полити олією і викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і обсмажувати 10 хвилин. Всі картопляні млинці викладати один на один, промазуючи кожен сметаною та посипаючи перцем. Останній млинець помастити сметаною та присипати зеленню

Куряча печінка з цибулею і борошном по-берлінськи

  • Куряча печінка – 400 гр
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр
  • Яблука кислі – 2-3 шт
  • Борошно – 100 гр
  • Сіль
  • Вершкове масло
  • Перець
  • Зелена цибуля для прикраси

Вимиту і очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин. На цій же сковорідці обсмажити цибулю нарізану кільцями (5-7 хв). Після цибулі обсмажити яблука нарізані невеликими шматочками. На гарну тарілку викласти печінку, цибулю і яблука. За бажанням посипати зеленню.

Салат “Мімоза” з корейською морквою

  • Сардина в олії – 200 гр
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Картопля – 200 гр
  • Морква по-корейськи – 100 гр
  • Плавлений сир – 100 гр
  • Майонез – 50 гр
  • Зелена цибуля для прикраси

Розім’яти сардини виделкою, додати дрібно нарізану цибулю і перемішати. Відварити картоплю в мундирі, очистити і натерти на тертці. Салат викладати шарами, починаючи з картоплі. Потім риба з цибулею і натертим яйцем, тертий сир. Кожен шар промастити майонезом. Останній шар – корейська морква і прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.

Коул Слоу

  • Синя капуста – 400 гр
  • Консервована кукурудза – 200 гр
  • Ріпчаста цибуля – 100 гр
  • Морква по-корейськи – 100 гр
  • Майонез – 200 гр
  • Сіль
  • Перець
  • Зелена цибуля для прикраси

Капусту нашаткувати і злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти в салатник. Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати. Заправити салат майонезом і ще раз перемішати. Прикрасити страву зеленою цибулею.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: