В Україні Новий рік почнеться менше ніж через місяць. Звичайно, що кожному хотілося б відсвяткувати цей день у сімейному колі. Але через повномасштабну війну фінансові можливості українців дуже обмежені. Тому пропонуємо вам декілька простих і бюджетних страв, які можна приготувати на новорічний стіл навіть у скрутному фінансовому становищі. На всі інгредієнти вам має вистачити і 500 гривень.
Майже в усіх цих стравах присутня картопля, адже вона наразі найдешевший овоч – 10-12 грн/кг. Також знадобляться: куряча печінка – 80-90 грн/кг, яблука – 10-15 грн/кг, капуста – 10-15 грн/кг, цибуля ріпчаста – 28-30 грн/кг, морква по-корейськи – 90-100 грн/кг.
Салат «Шуба»
- Картопля – 300 гр
- Солоні огірки – 150 гр
- Яйця – 2 шт
- Морква – 100 гр
- Цибуля ріпчаста – 100 гр
- Буряк – 150гр
- Майонез – 300 гр
- Зелена цибуля – пучок
Усі сирі інгрідієнти відварити і натерти на крупній терці. Викладати шарами починаючи з картоплі і закінчуючи цибулею. Кожен шар мастити майонезом.
Картопляний торт на сковороді
- Картопля – 500 гр
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 150 гр
- Цибуля ріпчаста – 150 гр
- Сметана – 300 гр
- Сіль
- Олія
- Перець
- Зелена цибуля для прикраси
Картоплю натерти на крупній тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Додати борошно і натерту на крупну тертку цибулю. Посолити і поперчити.
Розігріту сковороду рясно полити олією і викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і обсмажувати 10 хвилин. Всі картопляні млинці викладати один на один, промазуючи кожен сметаною та посипаючи перцем. Останній млинець помастити сметаною та присипати зеленню
Куряча печінка з цибулею і борошном по-берлінськи
- Куряча печінка – 400 гр
- Цибуля ріпчаста – 200 гр
- Яблука кислі – 2-3 шт
- Борошно – 100 гр
- Сіль
- Вершкове масло
- Перець
- Зелена цибуля для прикраси
Вимиту і очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин. На цій же сковорідці обсмажити цибулю нарізану кільцями (5-7 хв). Після цибулі обсмажити яблука нарізані невеликими шматочками. На гарну тарілку викласти печінку, цибулю і яблука. За бажанням посипати зеленню.
Салат “Мімоза” з корейською морквою
- Сардина в олії – 200 гр
- Цибуля ріпчаста – 100 гр
- Яйця – 2 шт
- Картопля – 200 гр
- Морква по-корейськи – 100 гр
- Плавлений сир – 100 гр
- Майонез – 50 гр
- Зелена цибуля для прикраси
Розім’яти сардини виделкою, додати дрібно нарізану цибулю і перемішати. Відварити картоплю в мундирі, очистити і натерти на тертці. Салат викладати шарами, починаючи з картоплі. Потім риба з цибулею і натертим яйцем, тертий сир. Кожен шар промастити майонезом. Останній шар – корейська морква і прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.
Коул Слоу
- Синя капуста – 400 гр
- Консервована кукурудза – 200 гр
- Ріпчаста цибуля – 100 гр
- Морква по-корейськи – 100 гр
- Майонез – 200 гр
- Сіль
- Перець
- Зелена цибуля для прикраси
Капусту нашаткувати і злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти в салатник. Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати. Заправити салат майонезом і ще раз перемішати. Прикрасити страву зеленою цибулею.