Skip to content

Жахлива трагедія та привид професора: які таємниці зберігає старовинний особняк у Дніпрі

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Таємниці особняка професора

Дніпро – унікальне місто з захоплюючою історією. Інколи навіть ті, хто народився і роками проживає в обласному центрі, не знають всіх таємниць, які зберігають старовинні будівлі. Одна з загадкових будівель – старовинний маєток, який заховався між Набережною Перемоги та готелем “Рассвет”. Історію цього будинку досліджували журналісти сайту “Наше місто”.

Подейкують, що в особняку жив професор із Петербурга. Будинок з класичними колонами, вишуканою ліпниною та багатою внутрішньою обробкою будували кілька років. І ось нарешті в розкішний особняк заселилася родина вченого. Але щастя тривало недовго. За часів революції 1917 року професор втратив сина, а за кілька днів і дружину. Трагедія в сім’ї не пройшла непомітно. Убитий горем професор знаходив втіху лише у улюбленій роботі. Однак вона не змогла довго протримати його на ногах. Бідолаху поховали буквально за кілька місяців після трагедії. Професор заповів свій будинок на користь Вищого гірничого училища, де викладав.

За деякими даними, радянська влада хотіла збудувати на місці цього будинку готель, проте плани так і не реалізувалися.

Місцеві жителі розповідають легенду про те, що вечорами у вікні можна побачити полум’я свічки та привид самого професора. Вбитий горем він блукає коридорами будинку, де раніше був щасливий з родиною.

Читайте також: Рідкісні кадри: як Дніпро виглядав у 1990-ті.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: