Skip to content

Коли ліфт не працює: як підніматися по сходам без шкоди для здоров’я

Через постійні вимикання електроенергії мешканці багатоповерхових будинків зіткнулися з проблемою ліфтів, які не працюють. Особливо це відчули мешканці верхніх поверхів, яким тепер щодня доводиться долати безліч сходів, щоб піднятися на свій поверх. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на тренера, засновника Української ліги професійних єдиноборств Романа Кардаша.

За його словами, у такій ситуації важливо пам’ятати, що подібні навантаження можуть бути як хорошим тренуванням, так і серйозним випробуванням для серця.

Він зазначив, що піднімаючись східцями вгору людина створює навантаження на ноги, через що до них прибуває кров, яка несе кисень. У цей час вона відходить від верхньої частини тіла, що позбавляє кисню серце, яке теж зазнає навантаження.

При цьому Кардаш наголосив, що є метод “впрацьовування”, який використовують при сильних навантаженнях. Якщо його не застосовувати, це сильно вдарить по серцю, хоч і не відразу. Однак оскільки ходити доведеться багато і часто, то вже через місяць-другий наслідки почнуть відчуватися.

Тому він дав поради про те, як правильно підійматися, тренуючи серце і не шкодячи йому.

  • Пройдіть 30 % шляху в темпі менше середнього. Після цього 30-40 секунд відпочинку. Дайте можливість серцю відкачати венозну кров із ніг. Через 40 секунд воно буде готове до навантаження. Пам’ятайте, серце обожнює поступовий темп. Жодних змін, типу спочатку по сходинці, а потім через одну.
  • Ідемо в середньому темпі, у кожного він свій. Зменшуємо темп за один поверх до фінішу до «нижчого за середній».

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: