Skip to content

Депутат Кисилевський передав автомобіль «швидкої» в Центр екстреної медицини

Центр екстреної медицини та медицини катастроф Дніпропетровської області отримав автомобіль швидкої допомоги. Його Центру передав народний депутат України Дмитро Кисилевський. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Машина приїхала з Німеччини. Там вона деякий час експлуатувалася, але в Україну прибула в ідеальному технічному стані, це вже підтвердили спеціалісти Центру після перевірки.

«У Центрі екстреної медицини Дніпропетровської області працюють лікарі-універсали, які мають бути готові надати первинну медичну допомогу в будь-якій ситуації. На жаль, тепер до таких ситуацій додались і ракетні обстріли. Лікарі «швидкої» – дуже мужні люди і в мирний час, а в умовах війни – це справжні герої. Сподіваюсь, машина з Німеччини допоможе врятувати не одне життя», – відзначив Дмитро Кисилевський.

Директор Центру екстреної медицини та медицини катастроф Дніпропетровської області Радій Шевченко повідомив, що передана “Швидка” обладнана дефібрилятором, балоном з киснем, ношами та кріслом-каталкою з пандусом. Це частина набору для надання невідкладної допомоги на місці або дорогою до лікарні.

До складу Центру входять центральна оперативна диспетчерська та 6 станцій екстреної медичної допомоги: Дніпровська СЕМД, Кам’янська, Нікопольська, Новомосковська, Павлоградська та Криворізька. Центр забезпечує прийняття викликів, надання первинної допомоги та перевезення пацієнтів у лікарні за профілем або місцем проживання.

«Швидка» з Німеччини – допомога «Rotary Club Köln» в особі Ульріха Штайнерта та Семена Заусаліна. Транспортуванню машини до Дніпра посприяла народний депутат України з Івано-Франківська Олена Вінтоняк.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: