Skip to content

Немає світла: скільки часу можуть зберігатись продукти в холодильнику

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Скільки зберігаються продукти при відключенні світла

Аварійні та стабілізаційні відключення світла в Україні вносять корективи в буденне життя українців. Ми маємо підлаштовуватись під нові реалії. Приготування їжі та зберігання продуктів – одне з основних питань. Як довго харчі можуть зберігатись в холодильнику та морозилці, розкажуть журналісти сайту “Наше місто”.

Якщо морозильна камера або холодильник випущені під брендами, які спеціалізуються на кухонній техніці, вони здатні протримати мінусову температуру більше 10 годин (холодильник) і максимум 36 годин (морозилка). В іншому випадку показники будуть набагато гіршими.

Якщо в холодильнику встановлено не дуже низький температурний режим, то під час відкриття дверцят температура в камері швидко підніметься. Те саме стосується камер невеликих розмірів: чим менше камера, то швидше «вилетить» холодне повітря.

Насправді перевірено — що більше продуктів у морозилці, то більше вона протримає холод. Таке правило діє щодо холодильників.

Старий холодильник протримається менше 10 годин (за різними оцінками, 3-8 годин), тоді як новий може утримувати планку близько 12 годин. Те саме стосується і морозильних камер. Наведені вище показники дуже приблизні, оскільки техніка від різних виробників має свої нюанси.

Найпростіше, що можна зробити, якщо світло відключили на довгий термін — це приготувати продукти, що швидко псуються, такі як м’ясо і, особливо, рибу, тому що в сирому вигляді вони зіпсуються набагато швидше, ніж якщо ви їх піддасте термічній обробці.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: