Skip to content

Пляж на Монастирському острові у Дніпрі отримав Блакитний прапор: що це означає

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Пляж на Монастирському острові

Пляж на Монастирському острові отримав всесвітній сертифікат якості – “Блакитний прапор”. На Дніпропетровщині це єдиний муніципальний пляж з такою відзнакою. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

“Блакитний прапор” – міжнародний екологічний сертифікат відповідності, який видається пляжам та яхтерно-катерним стоянкам країн Європи, Азії, Африки, Карибських островів та Нової Зеландії на підставі рішення Міжнародного незалежного журі.

Локацію оцінюють за 32 критеріями. Серед ключових напрямів: належний екологічний стан акваторії, доступність локації для різних категорій населення, якість сервісу.

У  квітні 2021 року пляж на Монастирському острові отримав статус кандидата на «Блакитний прапор».

Для отримання «Блакитного прапору», необхідно було вдосконалити декілька пунктів. На сьогодні зона відпочинку має необхідну інфраструктуру для людей з обмеженими можливостями – інклюзивний спуск до води (єдиний в Україні), сонцезахисний навіс для людей з інвалідністю а ще  трапіки по всій території пляжу для зручного пересування на візку.  Крім того на локації мається пост для роботи служби спасіння, медичний пункт з надання невідкладної допомоги, спортивні та розважальні зони, урни для окремого збору сміття, вказівники та інформаційні табло.

У квітні 2022 року пляж Монастирського острову отримав «Блакитний прапор». Та сповіщення про визнання, як і  сам прапор, через повномасштабне військове вторгнення, місто отримало лишень зараз.

Про те головним є не  фактична наявність нагороди, а визнання високого рівня комфорту, безпеки та екологічності муніципального пляжу у Дніпрі.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: