Skip to content

АТБ в Дніпрі: як працюють супермаркети при відключенні світла

Новини Дніпра: Як працюють АТБ при відключенні світла - Наше Місто

Багато хто з дніпрян помічав, що при відключенні світла деякі супермаркети АТБ продовжують працювати. Це викликало в соцмережах цілу дискусію, чому так відбувається. Журналісти сайту «Наше місто» звернулися в прес-службу компанії, щоб дізнатися відповідь. І ось що нам відповіли.

Які супермаркети працюють?

Ті, до яких підключені дизель-генераторні станції.

 Новини Дніпра: Як працюють АТБ при відключенні світла  - Наше Місто

На випадок повного знеструмлення офісних приміщень або приміщень магазинів мережі АТБ на сьогодні компанія близько 90 стаціонарних дизель-генераторних станцій. До кінця 2022 року в планах компанії встановити еще 721 дизельну енергетичну станцію. Такі установки здатні повністю забезпечити роботу магазина чи офісу у разі повного знеструмлення. Працюють вони за наявності палива безупинно.

Також додатково компанією передбачено 18 пересувних дизель-генераторних станцій на базі автомобілів, кількість яких розташована пропорційно магазинів. Як стаціонарні так і пересувні дизель-генераторні станції в повному обсязі забезпечують потреби магазину при знеструмленні.

 Новини Дніпра: Як працюють АТБ при відключенні світла  - Наше Місто

Чи працюють супермаркети АТБ, в яких немає дизель-генераторних станцій?

Після вимкнення світла такі супермаркети зачиняються після того, як розрахуються покупці, які були в торговому залі. Кожний касовий бокс магазину також має джерело безперебійного живлення, який у разі зникнення електроенергії забезпечує завершення технологічного процесу розрахунку. 

На випадок знеструмлення магазину радимо покупцям не панікувати,  дотримуватися рекомендацій адміністрації магазину та прямувати на вихід, у бік касової зони.

Додатково в торговому залі та приміщенні магазину в цілому передбачено аварійне освітлення та вказівники «ВИХІД», які працюють автономно, їх роботи достатньо, аби покупці мали змогу комфортно вийти з приміщення.

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: