Skip to content

Соковиті та ніжні м’ясні котлети з гарбузом: готуємо без борошна та манки

Ксенія Куземко

Соковиті та ніжні м'ясні котлети з гарбузом: готуємо без борошна та манки

Гарбуз — один із лідерів серед осінніх овочів. У ній містяться вітаміни А, Е, С, групи В, різні мікро- та макроелементи (мідь, залізо, йод, фтор; кальцій, калій, магній, натрій, фосфор). Крім того, гарбуз багатий простими цукрами і вважається низькокалорійним продуктом. У ній також містяться органічні кислоти, клітковина та пектин. Кореспондент «Наше місто» поділиться рецептом м’ясних котлет із гарбузом.

Складові:

  • Гарбуз – 300 г.
  • М’ясний фарш – 700 г.
  • Часник – 1 крупний зубчик або 2 дрібні.
  • Яйця – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
  • Сіль, перець, мускатний горіх до смаку.

Гарбуз та часник натерти на дрібній тертці. Якщо хочете отримати більш виражений смак гарбуза – візьміть 500 г м’якоті. Фарш змішати з гарбузом, яйцем, панірувальними сухарями та часником. Вимісити фарш, посолити та поперчити, сформувати котлети.

Котлети з фаршем та гарбузом можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Якщо запікаєте котлети, викладіть їх на деко з пергаментом і поставте в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Перед смаженням на сковороді обваляйте котлети в борошні і смажте по 7-10 хвилин з кожного боку.

Соковиті та ніжні м'ясні котлети з гарбузом: готуємо без борошна та манки

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: