Skip to content

Журналістка холдингу “Наше Місто” перемогла в престижному конкурсі

У Дніпрі обирали кращі статті на тему війни: хто переміг Новини Дніпра

Днями  відбулось нагородження авторів кращих журналістських робіт на військово-партіотичну тематику. Організацією НСЖУ було проведено нагородження лауреатів і переможців конкурсу на премію ім. Рема Суворова, передає журналіст «Наше Місто».

Творчий конкурс імені відомого письменника та журналіста Рема Суворова Дніпропетровська обласна Спілка проводить вже понад 10 років. Темою цьогорічного конкурсу звичайно стала війна. З лютого медіа Дніпропетровщини постійно розповідають про земляків, які відважно стали на захист української землі, які наполегливо допомагають силам оборони як волонтери, про жителів сусідніх областей, які знайшли у нашому краї свою тимчасову домівку.

«Домінантну тематику цьогорічних матеріалів визначило повномасштабне російське вторгнення в Україну, — зауважив голова конкурсної комісії Валерій Дрешпак, професор кафедри журналістики УМСФ, доктор наук, професор. – Подані на конкурс роботи справді стали віддзеркаленням сучасного погляду на війну та сучасного розуміння й відчування патріотизму».

Перше місце посіла журналістка холдингу «Наше Місто» Дарина Сухоніс – Табацька  за цикл матеріалів про війну в газеті та на сайті «Наше Місто».

«Я пишу про війну вже вісім років, а після того, як наш колега загинув, для нас було особливо важливо розказати про його подвиг і увіковічити пам’ять про нього», – сказала вона під час нагородження. 

Наша колега отримала премію за дві статті, а саме: «Я лежав і чув, як орки добивають поранених»: розповідь бійця ТРО з Миколаївщини» і «Якби не ти, вся Україна була б Ізюмським лісом: пам’яті Андрія Ніколайчука»    

Для мене стаття про майора Андрія Ніколайчука  є особливою, адже вона писала про мого батька… На жаль це була його остання історія. В статті Дарина розповіла про життя, службу та найстрашніше – смерть мого тата.

Мій батько з дитинства  мріяв про військову службу, адже взірцем для нього був дідусь. Він мав не одну вищу освіту, завжди працював над собою, а під час повномасштабного вторгнення був зарахований до аспірантури.

Він пройшов АТО.  Працював у бізнесі. Свого часу батько відкрив паб «Сектор Б» — це був період розквіту ветеранського бізнесу у Дніпрі. Назву «Сектор Б» паб отримав на честь місця розташування рідної роти, а стіни та стелажі закладу прикрасили пам’ятні дарунки побратимів. Також довгі роки був частиною холдингу «Наше місто»  — очолював відділ реклами. Потім він став викладачем військової кафедри Університету митної справи та фінансів.  А 27 лютого 2022 року він пішов на війну…

У складі 93-ї ОМБр з побратимами звільняв Тростянець, а потім довгі п’ять місяців тримав оборону Харківщини, не даючи ворогу прорвати лінію фронту далі. Андрій Ніколайчук загинув 17 вересня, виконуючи бойове завдання у Харківській області…

Мій тато мріяв, аби я реалізувала себе в журналістиці. І дуже прикро, що мій шлях розпочався, але вже після його загибелі. Кожного разу читаючи цю статтю я плачу. Це його остання історія, величезна історія довжиною в життя, яка вмістилась на 1 сторінці газети «Наше Місто»!

Таких захисників, як мій тато, дуже багато, але для усіх колег, для Дарини він був справді особливим – це видно у кожному слові, кожній літері та кожній комі! Пам’ять про людину важлива, а те, що така кількість людей справедливо оцінили роботу Дарини та дізнались про життя мого тата, для мене безцінно!

Сподіваюсь, колись в майбутньому про його життя знімуть документальний фільм або напишуть книгу і останньою фразою буде : «Настала свята перемога, та він її так і не побачив, але його діти та онуки будуть вічно пам’ятати ціну свого життя»

Довідка: Цьогорічними переможцями творчого конкурсу імені Рема Суворова, авторами кращих журналістських робіт на військово-патріотичну тематику стали:

  • Дарина СУХОНІС-ТАБАЦЬКА, за цикл публікацій на військово-патріотичну тематику у газеті і на сайті «Наше місто»;
  • Микола КРАМАРЕНКО, за цикл публікацій на військово-патріотичну тематику у виданні «Домашня газета»;
  • Тетяна БАБЕНКО, за серію матеріалів «Сталеві захисники» про працівників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які стали до лав ЗСУ, у газеті «Металург»;
  • Вікторія ГОЛОВКО, за публікацію «Всупереч усім випробуванням я бачу життя тільки в яскравих фарбах» у газеті «Металург», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Лауреатами творчого конкурсу імені Рема Суворова «Краща журналістська робота на військово-патріотичну тематику» визначені:

  • Наталя ДОЛГІХ, за публікацію «Світлогірські крейзі вумен» на сайті газети «Нові рубежі»;
  • Олександр КОЗЛЕНКО, за публікацію «Семирічний Артем – «талісман» українських бійців» у газеті «Вісник» (смт Широке);
  • Оксана ЛЕНДА, за публікацію «Швейний батальйон Оксани Мірошниченко» у газеті «Берег надій»;
  • Галина ЛИТОВЧЕНКО, за публікацію «Механік без громадянства, який загинув за Україну» у газеті «Нові рубежі».

Аріна Ніколайчук, фото: Центрі журналістської солідарності НСЖУ

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: