Skip to content

Чоловік і онук на фронті, а ми з сином – волонтерим: надзвичайно зворушлива історія вчительки з Дніпра

Новини Дніпра: Вчителька-волонтерка Алла Крячко

Редакція “Наше місто” запускає новий спецпроект. Журналісти розповідатимуть про вчителів, які вміють не тільки навчати, а й стають взірцем та прикладом для інших. Про їх щоденні подвиги у тилу, про неймовірну допомогу нашим захисникам.

Це Алла Миколаївна Крячко. Вчителька історії однієї з загальноосвітніх шкіл Дніпра. З перших днів війни з росією зі своєю професійною діяльністю жінка почала поєднувати і волонтерство.

“Мій чоловік воює на Сході, а внук Евгеній на Півдні. Син Артем – волонтер з перших днів війни. Тому що якби не ми і не наша допомога воїнам, їм було б дуже важко”, – розповідає пані Алла.

Не в силах стримати сліз, вчителька історії згадує, з чого все почалось.

“З перших днів чоловік там. Коли відбувся великий бій, хлопці нашої дніпропетровської бригади залишилися без нічого. Був великий “приліт” і речі, які вони мали, накрило землею. Були і трьохсоті, і двохсоті. І коли чоловік зателефонував і сказав, що вони залишилися без нічого, що до них хлопці не доберуться, бо вони знаходяться на “нулі”, що вони не знають, що робити, ми сіли дома, поспілкувалися з сином і двома доньками і вирішили допомогти”, – згадує Алла.

До родини волонтерки одразу приєднались і рідні інших воїнів. Дуже допомагали колеги та батьки учнів. Обєднавши зусилля передавали на передову продукти, одяг, знаряддя, бронежилети та багато іншого.

Про те, як вчителька історії стала ще і волонтеркою, дивіться у сюжеті:

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: