Skip to content

Працювали навіть діти: у Дніпрі закрили 5 кол-центрів, які можуть бути пов’язані з Наріком

Закрили 5 кол-центрів, які можуть бути пов’язані з Наріком - Наше Місто

У Дніпрі припинено діяльність п`ятьох функціонуючих сall-центрів, де працювали майже 100 громадян, серед яких були неповнолітні діти та особи без громадянства. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували  банківські реквізити та персональні дані громадян,  після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на обласну прокуратуру.

Також припинено роботу шахрайського центру у м. Кам’янське. Офіс знаходився в центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

Закрили 5 кол-центрів, які можуть бути пов’язані з Наріком - Наше Місто

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Як відомо, більшість незаконних кол-центрів у Дніпрі пов’язані з кримінальним авторитетом Наріком, який зі своїми поплічниками втік від війни у Вену. Дуже може бути, що й ці кол-центри належать йому або його «бізнес-партнерам».

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: