Skip to content

Доставили до Дніпра санавіацією: від отруєння грибами в лікарні померла жінка

Софія Танченко

Новини Дніпра: Від отруєння грибами в лікарні померла жінка

Осінь – це чудова пора для збору грибів. Але, варто пам’ятати, що дарунки лісу можуть нашкодити вашому здоров’ю. Із 2 000 видів грибів в Україні, їстівними вважаються щонайбільше 500. Щороку кількість охочих випробувати долю зростає. Журналісти «Наше місто» поспілкувались з дніпровським лікарем Олександром і з’ясували, чому жертв стає більше і як уберегтись від небезпечних наслідків?

«Кожен рік в цей час у нас наступає напружена пора, коли багато людей звертаються з підозрою на отруєння грибами. Цей рік не є виключенням. На даний момент можемо сказати, що у нас лікувалось 18 людей. Але діагноз отруєння грибами виставлений п’ятьом. Інші були з загостренням хронічних захворювань. Одна пацієнтка померла від отруєння грибами. Але вона не мешканка нашої області, вона була доставлена до нас по лінії санавіації з іншої області у вкрай важкому стані. Час перебування у нашому стаціонарі склав декілька годин і, на жаль, вона померла», – розповів лікар.

Новини Дніпра: Від отруєння грибами в лікарні померла жінка

Також наприкінці жовтня Дніпро сколихнула звістка, що жертвою грибів стала 8-ми річна дівчинка.

Знання симптоматики отруєння грибами дозволить вам у скрутну хвилину зарадити собі чи своїм рідним, та навіть врятує життя. Найнебезпечнішою серед грибів лікарі вважають бліду поганку. 

Світова статистика говорить, що при такому отруєнні смертність наступає у 80-90% випадках.

Однак лікарі підкреслюють, що отруїтись можна навіть їстівними грибами, якщо неправильно їх приготувати.

Деталі дивіться у нашому сюжеті.

Категорія: Важливо, Відео, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: