Skip to content

Яма, давай, до побачення: у Дніпрі відремонтують 55 тис. кв м доріг

Михайло Чернов

Новини Дніпра: Ремонт доріг 2022 - Наше Місто

У Дніпрі міська влада продовжує ремонт дорожнього покриття на вулицях та проспектах, які є частиною доріг національного значення, передає кореспондент «Наше місто».

Ремонтні роботи продовжуються на чотирьох важливих ділянках на обох берегах Дніпра. В т.ч. фахівці упорядкують покриття на вул. Макарова та інших, які є частиною національної траси Н-08. Через активний рух транзитного транспорту, який через відсутність об’їзної дороги йде прямо через Дніпро, тут виникла ямочність та напливи. Їх зрізають та укладають новий асфальт. Загалом на цій ділянці відремонтують близько 6 тис. кв. м покриття, повідомив журналістам Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури Департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Дніпра.

Новини Дніпра: Ремонт доріг 2022 - Наше Місто

Як відомо, з початком війни через ухвалу Кабміну №590 місцева влада (в т.ч. – у Дніпрі) позбавлена ​​можливості проводити капітальні ремонти, навіть за наявності коштів та можливостей. При цьому багато шляхів у Дніпрі (насамперед – через інтенсивний рух вантажного транзитного транспорту) об’єктивно потребують ремонту. Однак вихід був знайдений: у рамках розпорядження голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка міська влада отримала можливість упорядкувати ділянки доріг національного значення, що проходять через Дніпро. Вулиці та проспекти, які є частиною загальнодержавних трас та на яких міська влада може вести ремонти, чітко прописані керівництвом “Укравтордору”.

Новини Дніпра: Ремонт доріг 2022 - Наше Місто

Загалом у Дніпрі відремонтують дороги загальною площею 55 тис. кв. м, повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко. На ці цілі з бюджету міста спрямують близько 70 млн. грн. Зараз у Дніпрі вже упорядкували 35 тис. кв м дорожнього покриття

Новини Дніпра: Ремонт доріг 2022 - Наше Місто

Михайло Лисенко нагадав, що раніше у Дніпрі ремонтували понад 200 дорожніх об’єктів на рік. Цього року ще до війни у ​​місті вже відремонтували близько 5 тис. кв. м покриття. А всього 2022-го планували упорядкувати близько 300 тис. кв м. Проте постанова уряду №590 не дає можливості виконувати потрібні ремонти.

– Гроші у міста є, техніка є, підрядники є, а ми не маємо права виконувати роботи, – наголосив заступник мера Дніпра.

Новини Дніпра: Ремонт доріг 2022 - Наше Місто

Михайло Лисенко висловив сподівання, що уряд перегляне чи внесе коригування до постанови №590, яка зараз об’єктивно заважає місцевій владі проводити ремонти та розвивати інфраструктуру.

Роботи на вул. Макарова закінчать уже найближчим часом. А ремонти на всіх чотирьох ділянках доріг національного значення, що проходять через Дніпро, планують завершити до кінця листопада.

Тільки цифри

 55 тис. кв м дорожнього покриття упорядкують у Дніпрі

Михайло Чернов. Фото Валерія Кравченка

Категорія: Важливо, Війна, ЖКГ, Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: