Skip to content

У Дніпрі ми багато зробили, щоби захистити підстанції, – Геннадій Корбан

У Дніпрі ми багато зробили, щоби захистити підстанції, - Геннадій Корбан

Голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан вважає, що, на жаль, ті в Кабміні та «Укренерго», хто мали подумати про удари росії по енергетичній інфраструктурі, не думали і вчасно не робили потрібних кроків. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв’ю «Наше місто».

«Компанія «Укренерго» належить державі, підпорядковується Кабінету міністрів. Їй належать сіті, підстанції. На жаль, там ніхто пальцем не поворухнув, щоби підготуватися. А тепер росія ракетними ударами розбиває комунікації, руйнує інфраструктуру. Зараз працюють над усуненням проблем, але явно запізнилися, причому серйозно.

У кооперації з компанією ДТЕК, з якою активно співпрацюємо, змогли захистити низку об’єктів.

Чи убезпечать захисні споруди об’єкти енергетики від прямого ракетного удару? У деяких випадках – так, у деяких – ні. Однак пошкодження будуть меншими, ніж у ситуації, коли немає жодного захисту.

В області є кілька базових вузлів, від яких залежить енергосистема. У низці місць йдуть відновлювальні роботи. Проблем багато. Але завдяки вжитим заходам не настав «кінець світу», як у деяких інших регіонах. Важливим є те, що ми зробили для захисту енергетичної інфраструктури. Це важливо, і це треба робити», – сказав Геннадій Корбан.

Повну версію інтерв’ю читайте за посиланням.

Категорія: Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: