Skip to content

Протягнув вагон вагою 32,5 тони: спортсмен з Дніпра встановив світовий рекорд у метрополітені

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Дмитро Грунський, рекорд у метро

Сьогодні, 23 жовтня, у дніпровському метрополітені спортсмен Дмитро Грунський встановив національний та світовий силовий рекорд. Хлопець протягнув на тросі вагон метро на рекордну довжину – 11 метрів 55 сантиметрів. Про це повідомляють журналісти сайту “Наше місто” з місця подій.

Звичайно, підготовка до такого рекорду займає багато часу.

“Ми зареєстрували цей рекорд і в Національному реєстрі, і подали заявку до Книги рекордів Гіннеса.

Я давно займаюся силовими трюками, але моя власна вага не дозволяє тягнути дуже великі об’єми, предмети. В свої силових номерах я намагаюсь придумувати такі моменти, які не кожна людина може зробити за рахунок витримки, характеру, або ж такі рекорди, які будуть видовищними. Так прийшла ідея протягнути вагон зі сталевим тросом, який зафіксований за горло. Цей номер я вже пробував з автомобілями і вже зараз вирішив спробувати з електротранспортом. Раніше була спроба подолати вагу трамвайного вагона. Вона виявилась успішною. Його вага 19, 5 тон. І от тоді ми замахнулись на новий рекорд – вагон метро вагою 32,5 тони. 

Важко зробити перший поштовх і зрушити з місця. Далі вагон набирає інерцію і вже легше. Дистанція, заявлена Книгою рекордів Гіннеса, не менше 5 метрів. Якщо вийде протягнути більше – добре”, – розповідає рекордсмен Дмитро Грунський.

Міська влада Дніпра завжди йде на зустріч талановитій молоді, тож сприяла встановленню такого вагомого для світу рекорду.

“До нас звернувся Дмитро з проханням запезбечити відповідним снаряддям для тренувань та встановлення рекорду. Ми вважаємо, що українці – найсильніша нація. Ми доводимо це на фронті та у встановленні таких серйозних силових рекордів. Ми домовились з керівництвом метрополітену, щоб Дмитро мав доступ до вагонів для тренувань”, – розповів представник департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Окрім захопливого видовища, у встановлення рекорду є ще і благодійна мета.

“Ми співпрацюємо з фондом “Україна на крилах надій”, який допомагає цивільним та військовим на Харківському та Донецькому напрямках. Я сам є волонтером – їздив до Харкова, Ізюму. Наразі готуємо поїздку до Лиману. Всі кошти, які будуть зібрані, будемо передавати військовим та цивільним на деокупованих територіях”, – розповідає рекордсмен Дмитро Грунський.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Спорт

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: