Skip to content

У дніпровському Драмікомі відбудеться прем’єра вистави про війну

15, 16 та 21 жовтня у 16.00 у Дніпровському академічному театрі драми та комедії очікується незвична прем’єра. Виставу “Всупереч” тут вирішили поставити всупереч всьому. Сиренам, які заважали репетиціям.  Страху та відчаю, який час від часу сковує всіх нас. Всупереч війні та заради миру.

Ця вистава для нас символічна з багатьох причин, – розповідає директор-художній керівник Драмікому Сергій Мазаний. – Вона відкриває наш 96-й театральний сезон. Всупереч війні ми живі – творимо, працюємо. Дякую нашим захисникам та захисницям, завдяки яким ми можемо це зробити. В цій виставі поєдналися багато жанрів. Вона дуже пластична. В ній поєднані текстів різних драматургів нашої країни, які переживають сьогоднішні події. Будемо пропонувати нашу роботу для перегляду на європейських майданчиках. Впевнений в тому, що вона буде мати попит.

За словам головного режисеру Драмікому Антона Меженіна, зараз дуже важливо працювати на культурному фронті – задля того, щоб ми могли зберегти нашу національну ідентичність. Головна думка вистави, яку її автори хотіли донести до людей, це те, що всі ми будемо жити. Ми вже зараз перемагаємо ворога, бо артисти грають, а глядачі це дивляться. Сюжет складається з різних історій. Це і підлітки з Бучі, і жінка, яка всупереч усьому саджає яблуню.  Це коротке дослідження того, що відбувається з Україною протягом останніх 400 років. В виставі поєднані документальний та ігровий жанри. В ній задіяно 15 акторів.

Я приїхала до Дніпра всупереч всьому, незважаючи на те, що мені було страшно після подій понеділка,- зізнається театральний експерт з Києва Ольга Стельмашевська. – Ваше місто отримало унікальний досвід. Ще в жодному театрі України немає настільки актуальної та живої роботи про наш досвід, який пов’язаний з війною. Це чотири живі історії, які позбавлені штучності та пафосу. Закликаю всіх дніпрян прийти на цю круту чесну виставу!

Автор Юліанна Кокошко

Фото автора.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: