Skip to content

“ЯМаріуполь” – місце у Дніпрі, де маріупольці почувають себе як вдома (Відео)

Новини Дніпра: "ЯМаріуполь" центр допомога

Війна з росією перетворила тисячі українців на вимушених переселенців, яким довелось покинути рідні домівки та розпочати все з нуля. Таких людей підтримують різноманітні громадські організації. Так, наприклад, маріупольським біженцям у Дніпрі всебічно допомагають в Інформаційно-гуманітарному хабі “ЯМаріуполь”, повідомляє “Наше місто”.   

Хаб “ЯМаріуполь” розпочав працювати з квітня та орієнтований на підтримку маріупольців. Тут ВПО можуть отримати психологічну, гуманітарну та медичну допомогу.


За даними центру, на сьогодні послугами скористалися 10 600 мешканців Маріуполя.

“У нас є не тільки видача гуманітарних пакунків, харчових продуктів. Також у нас видається гігієна, у нас працюють юристи, є психологи, дитячі та дорослі. У нас є терапевти. Якщо необхідна маріупольцям консультація або ліки, які в нас є в наявності, ми видаємо. Є також дитяча кімната та вихователь”, – розповідає Олена Алексеєнко, адміністратор Центру “ЯМаріуполь” у Дніпрі.

Переселенка з Маріуполя Марина вже півроку відвідує хаб та зазначає, що ця підтримка дуже вагома для її родини.

“Ми нещодавно приїхали з відпочинку. Були під Вінницею з дитиною. У Центрі нам запропонували цю поїздку, і ми погодились ”, – розповідає Марина. 

Зараз тут працює 20 фахівців. Всі вони переселенці з Маріуполя.

Більш детально про роботу Центру “ЯМаріуполь” дивіться у відео:

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: