Skip to content

Жарти про «золоті яйця» більше не актуальні: ціни у Дніпрі на “Озерці” шокують

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Ціни на яйця Озерка, супермаркети

Вартість яєць останнім часом шокує покупців. В середньому, за 10 шт доводиться платити близько 50 гривень. Лише в липні придбати яйця можна було за 29-30 гривень/десяток. У  Дніпрі на популярному ринку «Озерка» місцями за домашні яйця хочуть 100 гривень за 10 шт. Чим обумовлене здорожчання, а головне – чого чекати від цін далі, розкажуть журналісти сайту «Наше місто» з посиланням на Апостроф.

У магазинах середня ціна яєць першої категорії відомої марки становить 48,75 грн. Це на 8 грн більше, ніж було навіть тиждень тому.

Яйця найвищої категорії в деяких супермаркетах перевалили за 60 грн за десяток. А найбільш дорогими виявилися домашні яйця – від 75 грн до 100 грн за десяток.

Але і це не межа, прогнозують експерти. Українцям слід чекати подорожчання яєць ще на 10%, після чого настане цінова стабілізація.

Подорожчання пов’язане з тим, що ціни на яйця мають яскраво виражену сезонність, тобто восени дорожчають завжди. Крім цього, до сезонних факторів подорожчання яєць у 2022 році додаються специфічні – військові причини. Зокрема, зменшення промислового виробництва яєць через окупацію частини територій України або ж руйнацію птахофабрик.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: