Skip to content

Геннадій Корбан розповів, якими ракетами росія вдарила по Дніпру і куди цілила

Новини Дніпра: Якими ракетами росія вдарила по Дніпру і куди цілилася

Керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в ефірі марафону «Інформоборона» на ДніпротВ назвав масовану ракетну атаку по місту актом тероризму та розповів деякі подробиці удару, який стався у ніч на 30 вересня, повідомляє сайт «Наше місто».

Геннадій Корбан відмітив, що 30 вересня окупанти вдарили по Дніпру трьома ракетами «Іскандер-М». Варто зазначити, що маса ракети – 3,8 тонни, а бойової частини – 480 кг, довжина ракети – 7,2 м, а діаметр – 920 мм. Раніше видання The New York Times писало з посиланням на американську розвідку, що балістичні ракети комплексів «Іскандер-М», які росія випускає по території України, мають приманки, здатні ошукувати радари протиповітряної оборони та ракети теплового пошуку. Тому нашим силам ППО дуже важко їх збивати.

«У нашої ППО є великі успіхи, вони багато збивають ракет, які летять у бік Дніпра. Але вони не всемогутні, і тому треба ще працювати, зміцнювати ППО, нарощувати його для того, щоб не допускати подібних трагедій, подібних ударів по нашому місту», – сказав Геннадій Корбан.

Він також розповів, куди влучили ракети.

«Одна ракета потрапила в Троїцький ринок знову, очевидно, повторно цілилися в будівлю СБУ та МВС, що поряд. Одна ракета потрапила на вулиці Караваєва в район АТП, де загалом виникла пожежа та згоріли міські автобуси, які перевозили наших громадян. І одна ракета потрапила знову ж таки в район автовокзалу, на те саме місце, що й попереднього разу, приблизно в цьому районі. Наскільки я поінформований. Можливо, у мене неточна інформація, але це приблизно так», – відмітив керівник Штабу оборони Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: