Skip to content

Найпростіша шарлотка з яблук: готується швидко та легко

Ксенія Куземко

Найпростіша шарлотка з яблук: готується швидко та легко

Шарлотка – пиріг, який дізнаєтесь із тисячі навіть із заплющеними очима. Варто один раз спробувати невагомий бісквіт із хрусткою скоринкою та ніжними на смак яблуками всередині, як він назавжди залишиться у пам’яті. Готувати шарлотку неймовірно просто, а всі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете вдома.

Складові

  • Борошно – 150 гр
  • Цукор – 150 гр
  • Яйця 3 шт
  • Яблука – 2 шт
  • Розпушувач – 0,8 чайн.

Покрокове приготування

Крок 1

Для початку підготуйте потрібні інгредієнти. Яблука можна брати одного сорту або різних. Головне, щоб вони самі по собі були смачні, запашні та соковиті.

Крок 2

Яйця збийте міксером до появи легкої піни. Потім поступово невеликими порціями всипте цукор і збивайте до отримання пишної маси протягом 3-5 хвилин. Щоб перевірити, як збили яйця, проведіть лопаткою лінію по масі. Якщо слід тримається 1-2 секунди, яйця збиті до потрібної консистенції. Якщо слід миттєво зникає, слід продовжити збивання. При цьому важливо не перезбити яйця – на поверхні мають бути дрібні бульбашки.

Крок 3

Борошно просійте з розпушувачем в окрему миску. Її потрібно просівати обов’язково – так вона насичується киснем, а тісто набуває легкості.

Крок 4

Продовжуючи збивати яйця тепер вже на низьких обертах, частинами добавляйте в тісто борошно. Якщо збивати на високих оборотах, то тісто може сильно осісти і втратити легкість, адже чим довше збиваються яйця, тим щільніше вони стають, а з маси йде кисень.

Крок 5

Тісто має вийти як густа сметана. Але при цьому в ньому повинні залишитися бульбашки повітря, хоч і не такої кількості, як до додавання борошна.

Крок 6

Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину та наріжте середніми шматочками.

Крок 7

Висипте в тісто підготовлені яблука і обережно перемішайте все лопаткою.

Крок 8

Форму застелите пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть у форму тісто та розрівняйте. Випікайте шарлотку в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 40-50 хвилин.

Крок 9

Готову шарлотку вийміть із форми, злегка остудіть і подайте до столу, нарізавши на порційні шматочки. Смачного!

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: