Skip to content

На Азовському морі в Кирилівці окупанти вкрали близько 200 баз відпочинку: з’явився список

Новини Дніпра: Вкрадені бази в Кирилівці - Наше Місто

Російські окупанти продовжують творити свавілля на захоплених територіях. Так, у курортній Кирилівці вони вирішили націоналізувати близько 200 готелів, туристичних комплексів та баз відпочинку. Для цього навіть вигадали спеціальний «документ», який обізвали «Виявлене безхазяйне майно», та розмістили на сайті неіснуючої Адміністрації Запорізької області, повідомляє «Наше місто» з посиланням на azov.zp.ua..

Новини Дніпра: Вкрадені бази в Кирилівці - Наше Місто

У «документі» йдеться про те, що на території Кирилівки «виявлено об’єкти безхазяйного майна. І громадяни та юридичні особи, які вважають себе власниками або правовласниками зазначених об’єктів, повинні пред’явити на них свої права шляхом звернення в адміністрацію в Мелітополі». Якщо ж протягом трьох днів вони цього не зроблять, то об’єкти будуть «поставлені на облік у Міністерстві майнових та земельних відносин ВДА Запорізької області як безхазяйне майно».

Новини Дніпра: Вкрадені бази в Кирилівці - Наше Місто

У цьому списку 176 об’єктів. Як маленькі бази відпочинку на 10-20 номерів, так і популярні серед мешканців Запоріжжя, Дніпра, Києва та Харкова «Приморська Галатея», «Гармонія», «Улибка», «Техас», «Перлина Таврії» (захоплена ще в червні – ред.), «Асоль», «Каліпсо», «Відрада», «Барракуда», «Нью Васюки», «Мир», «Фієста» та багато інших. Понад 150 перебувають на Федотовій Косі. Лише 18 – на косі Пересип. Отже, швидше за все, це лише проміжний список. Мабуть, не всі об’єкти ще внесли, враховуючи кількість баз відпочинку в Кирилівці, які були побудовані в останні роки під час активного розвитку курорту.

Новини Дніпра: Вкрадені бази в Кирилівці - Наше Місто

Зараз у Кирилівці дедалі активніше ходять чутки, що окупанти мають намір зимувати у селищі. Тут їх приваблює комфорт та віддаленість від лінії фронту. Вони навіть звернулися до місцевих жителів із закликом здавати в оренду житло, в якому є опалення взимку. Але, мабуть, на «пропозицію» майже ніхто не відгукнувся. І загарбники вирішили діяти нахрапом – під виглядом перепису майна одним махом відібрати у власників сотні об’єктів, які вони будували і впорядковували протягом багатьох років.

Список

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: