Skip to content

Батьки нагодували смаженими синеніжками: під Дніпром 2-річна дитина отруїлася грибами

Новини Дніпра: Отруєння грибами - Наше Місто

Дощі і тепла погода цієї осені сприяють врожаю грибів, і тисячі жителів Дніпропетровської області вирушають на «тиху охоту», щоб потім поласувати результатами свого полювання. Але, на жаль, не задумуються, що смачна вечеря може коштувати їм здоров’я чи навіть життя. Так ледве не трапилося в Павлограді, де батьки нагодували 2-річну дитину смаженими грибами. Дорослі обійшлися без лікування, а от малеча потрапила в реанімацію,  повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на ІА «Мост-Дніпро».

«З проявами перших клінічних симптомів дитину було госпіталізовано до Павлоградської міської лікарні з такими симптомами як слабкість, нудота, блювання, діарея. Попередній діагноз: гострий гастроентероколіт, підозра на отруєння грибами. Через добу каретою швидкої медичної допомоги дитину було переведено до обласного Регіонального медичного центру родинного здоров’я. Наразі проводиться відповідне лікування»,- повідомила спеціаліст управління держнагляду з дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Новини Дніпра: Отруєння грибами - Наше Місто

Спеціалісти нагадують, що гриби (навіть штучно вирощені !) – не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, що годують груддю, літнім людям, а також людям, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту.

До складу грибів входить хітин, який являє собою стійку речовину, що не засвоюється навіть дорослим організмом, не кажучи вже про дитячий.

Травна система дитини ще формується, тому таку важку речовину адекватно сприйняти не може. До того ж, саме хітин не дає організму засвоювати інші поживні речовини, які є у грибах. У результаті користі від вживання грибів для дитини жодної, зате стрес для травної системи – забезпечено.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: