Skip to content

В Україні та Дніпрі має проходити «лагідна українізація», – Геннадій Корбан

В Україні та Дніпрі має проходити «лагідна українізація», - Геннадій Корбан

Цього тижня місто позбулося ще півсотні топонімів. Старі назви зникли, з’явилися нові. Серед них дуже гарні та цікаві, наприклад, вулиця Єлизавети Другої та вулиця Степана Бандери. В ефірі марафону «Інформоборона» на телеканалі ДніпротВ керівник Штабу ради оборони міста Дніпро Геннадій Корбан прокоментував проведення «лагідної українізації» у Дніпрі, повідомляє сайт «Наше місто».

«Я підтримую перейменування. Можливо, не цілком і не всіх вулиць. Є маса творчих людей – письменники, поети – іменами яких названо вулиці в тому числі нашого міста. І я вважаю, що багато з цих імен є і мають міжнародний характер. Це міжнародні цінності. Тому, можливо, не завжди потрібно підходити радикально. Але загалом процес, який відбувається, я підтримую, бо має відбуватися м’яка українізація у нас у країні. І люди дійсно повинні – і я теж винен, ми всі повинні потихеньку переходити українською мовою. Але я вважаю, що це еволюційний процес. Тут має бути ювелірний підхід.

Оскільки Україна, все-таки вірніше, наше місто – багато людей використовують на побутовому рівні російську мову, і в принципі треба дуже м’яко, ювелірно, і так говорити, акуратно підходити до цього питання. Але цей процес іде, його навряд чи можна зупинити, і він не такий поганий, як нам, можливо, здається на перший погляд. Але це природний процес, тому що ми живемо в Україні, більшість людей розмовляє українською мовою і є українські герої, іменами яких мають бути справді названі вулиці та площі, але не можна ніколи скидати й міжнародні цінності», – сказав Геннадій Корбан.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: