Skip to content

Скандал з гуманітаркою в Запоріжжі: НАБУ підтвердило непричетність компанії «АТБ»

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Скандал з гуманітаркою в Запоріжжі

Після низки фейкових повідомлень про нібито причетність мережі «АТБ» до продажу гуманітарної допомоги в Запоріжжі, які з’явилися в десятках інтернет-ЗМІ наприкінці серпня, компанія «АТБ-Маркет» звернулася за роз’ясненнями до НАБУ. Нагадаємо, тоді недостовірна та неперевірена інформація розповсюджувалася з посиланням на нібито працівника антикорупційного бюро Євгена Шевченка. У більшості випадків інтернет-ресурси навіть не звернулися за коментарем до «АТБ», хоча така можливість завжди є. Тож у повідомленнях містилася лише одна неперевірена, недостовірна та заснована на неправдивих судженнях точка зору, пише “Наше місто” з посиланням на прес-службу компанії “АТБ”.

Як йдеться в офіційній відповіді Національного антикорупційного бюро Україні, «станом на момент отримання запиту, зазначена у ньому особа не є працівником Національного бюро, а отже НАБУ не несе відповідальності за зміст її заяв…». Простіше кажучи, фейкові повідомлення розповсюджувала не менш фейкова особа.

Запит АТБ
Відповідь НАБУ

Ситуацію прокоментував і генеральний директор корпорації «АТБ» Борис Марков.

Окрім того, компанія «АТБ» не згадується у жодних кримінальних провадженнях. В НАБУ запевнили, що навіть процесуального статусу «фігурант кримінального провадження» у діючому законодавстві України не існує.

Хто ж саме та з якою метою намагався кинути тінь на репутацію патріотичного бізнесу, лишається лише здогадуватись. Але розхитувати країну під час війни, намагатися вивести з рівноваги системний та соціально-орієнтовний український бізнес – питання, які потребують сьогодні не більш пильної уваги з боку тих самих правоохоронних органів, на кшталт НАБУ.

З перших днів війни компанія надає підтримку українським військовим, внутрішнім переселенцям, медичним установам, збирає кошти на лікування постраждалих дітей.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: