Skip to content

Тоненькі та хрумкі: рецепт найсмачніших картопляних дерунів

Ксенія Куземко

Смачна та ситна страва для повсякденного меню. Ну хто ж не знає такої популярної страви з картоплі, як деруни? Кожна людина їх пробувала хоча б раз у житті. Страва добра тим, що вона досить економічна і часу на її приготування йде небагато. Кореспондент “Наше місто” розповість рецепт приготування.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт
  • Картопля велика 5 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Борошно 4 ст. л.
  • Сіль, перець мелений за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування

1.Натріть картоплю на великій або дрібній тертці. Розмір не має значення, це справа смаку.

2. Подрібніть цибулю блендером чи на тертці. Змішайте з картоплею і відіжміть зайвий сік через марлю або спеціальну тканину, щоб деруни вийшли хрусткими.

3. В окремій мисці змішайте яйце зі спеціями. Сюди можна видавити один зубчик часнику, якщо ви його любите.

4. З’єднайте овочеву суміш з яйцями, добре перемішайте і додайте борошно. В результаті у вас вийде щось на зразок густого тіста, як на оладки.

5. Розігрійте сковороду, змажте олією. Викладіть тісто столовою ложкою, сформуйте невеликі кільця, але не надто товсті, інакше деруни вийдуть сирими всередині.

6. Смажте деруни з кожного боку до золотистості.

7. Подавайте до столу зі сметаною або будь-якою іншою заправкою.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: