Skip to content

На Дніпропетровщині затримали дружину військового, яка продала чоловіка і країну

Новини Дніпра: Затримали зрадницю - Наше Місто

Контррозвідка СБУ викрила інформаторку, яка надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей, повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на СБУ.

Слідством встановлено, що зрадниця – 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на ворога у травні цього року.

Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини.

Зловмисниця використовувала свого чоловіка «в темну»: випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

Новини Дніпра: Затримали зрадницю - Наше Місто

За наявною інформацією, отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки рф,  де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів.

Її контактною особою був військовослужбовець рф, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон.

Новини Дніпра: Затримали зрадницю - Наше Місто

Правоохоронці затримали зрадницю після чергової передачі інформації.

Під час санкціонованих обшуків вилучена комп’ютерна техніка та мобільні термінали, які використовувалися в протиправній діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожій поплічниці про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ перевіряє інформацію стосовно інших осіб, в тому числі представників російських спецслужб, причетних до підривної діяльності проти України.

Категорія: Війна, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: