Skip to content

Зі мною припинили спілкуватися: Філатов про реакцію ОП на лист про повернення громадянства Корбану

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Борис Філатов про ялинку, метро і примарне авто

Міський голова Дніпра Борис Філатов дав розгорнуте інтерв’ю виданню «Бабель». В ньому серед інших було питання щодо відкритого листа до Президента, який ініціював Філатов. Нагадаємо, що лист стосувався питання повернення українського громадянства голові Штабу тероборони Дніпра Геннадію Корбану. Лист підписало чимало відомих українців, після чого на деяких підписантів почався тиск з боку Банкової, пише «Наше місто».

Мер столиці Віталій Кличко розповідав, що через підпис йому телефонували та натякали на німецьке громадянство, яке можуть пошукати. За словами Бориса Філатова, після ініціювання листа з ним взагалі припинили будь-яку комунікацію.

«Зі мною просто припинили спілкуватися, зокрема пан Тимошенко, я в інформаційному вакуумі. Можливо, сидять вигадують якісь кримінальні справи десь у комірчині. Але я це пережив під час місцевих виборів, мав 300 кримінальних справ. Не 13, не 30, а 300! Покійний [мер Харкова] Гена Кернес мені колись сказав гарну фразу: «Після сотої кримінальної справи перестаєш їх рахувати». Хоча, знову ж таки, з огляду на секретність указу завтра скажуть, що у мене є громадянство Гватемали, а у вас — Папуа — Нової Гвінеї. Ми говоритимемо, що у нас немає такого громадянства, а нам говоритимуть, що є, але указ [про позбавлення громадянства] ми не покажемо.

Чому ця історія набула великого суспільного резонансу? Шановні колеги з ОП говорять, що не покажуть указ, оскільки він належить до приватних даних. Але якщо так, то повинні показати указ безпосередньо людині, щодо якої його застосували. А його не показали», – розповів Борис Філатов.

Категорія: Важливо, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: