Skip to content

На апокаліптичний сценарій плану немає ні в кого: Борис Філатов про опалювальний сезон

Новини Дніпра: Філатов про зиму - Наше Місто

Міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю виданню «Бабель» розповів, як у Дніпрі йде підготовка до зими, яку очікують найскладнішою за роки незалежності України, повідомляє сайт «Наше місто».

– Найближчим часом планую вийти зі зверненням до громадян щодо майбутнього опалювального сезону. У першу чергу все залежить від схеми теплопостачання в кожній конкретній територіальній громаді. Найпростіший приклад — Кременчук, який живився від однієї станції, що була на [Кременчуцькому] НПЗ. Його розбомбили, відповідно, місто повністю залишилося без тепла. Є Харків, Кривий Ріг, де потужності від 2—3 станцій. Дніпро готується.

Є апокаліптичний сценарій, якщо завдадуть ударів по всіх наших потужностях, що передають тепло. Для сценарію середньої важкості у нас є схема, як ми перемикатимемо наші потужності. Ми теж закуповуємо генератори, звертаємось до великих підрядників і промислових підприємств. Вони знімають генератори зі своїх потужностей і дають нам можливості перекинути їх на житлові масиви. Ми закуповуємо різні альтернативні види палива.

На апокаліптичний сценарій плану немає?

Я думаю, на апокаліптичний сценарій плану немає ні в кого. Наприклад, якщо застосують тактичну ядерну зброю або якщо щось станеться із Запорізькою АЕС. Про це краще не говорити. Я просто мало вірю в те, що вони одночасно поцілять по всіх наших міських теплових станціях і по водозаборах. Це технічно складно — і з військової точки зору, і з точки зору ППО. Навіщо ми підказуватимемо вирішення цих питань?

Категорія: Війна, ЖКГ, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: