Skip to content

33 лікарні Дніпропетровщини зазнають кардинальних змін: чого чекати

Софія Танченко

Новини Дніпра: Лікарні Дніпропетровщини увійдуть до спроможної мережі

19 липня набув чинності законопроект №2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень. Відтак кожна область стане окремим госпітальним округом, який у свою чергу ділитиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть поділені на надкластерні, кластерні та загальні. За попередніми даними до Дніпропетровського госпітального округу увійдуть 33 медичні установи, передає “Наше місто “з посиланням на пресс-службу МОЗ.

Повідомляється, що з 33 медичних установ Дніпропетровщини 4 лікарні будуть визначені як надкластерні, 14 кластерних та 15 загальних лікарень.

Новини Дніпра: Лікарні Дніпропетровщини увійдуть до спроможної мережі

Що передбачає реформа

Згідно з цією реформою найпростіші захворювання лікуватимуться загальних лікарнях. Більш складні проблеми зі здоров’ям лікуватимуть у кластерних та надкластерних лікарнях.

Так, наприклад, вже з початку 2023 року пацієнти з інсультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах.

Після формування госпітальних округів пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: