Skip to content

Польша готує нові виплати українцям, постраждалим від війни: хто і скільки отримає

Софія Танченко

Новини Дніпра: Польша готує нову допомогу українцям

У Польщі запроваджують нові виплати для українських жінок та дітей-сиріт, які постраждали через війну. Допомогу надаватиме Фонд ім. блаженного Климентія Шептицького, повідомляє «Наше місто» з посиланням на yavp.pl.

Хто отримає допомогу

Допомога надаватиметься дітям-сиротам, які залишилися без батьків через війну, і жінкам, які перебували в російському полоні.

Жінки, звільнені з російського полону, отримають одноразово 10 тисяч злотих (80 тисяч гривень).

Сиротам виплачуватимуть приблизно по 720 злотих (5700 гривень) щомісяця. Передбачається, що виплати отримуватимуть 1600 українських дітей.

Також Фонд Шептицького надаватиме психологічну та реабілітаційну допомогу жінкам, частина з них зможуть вирушити до оздоровчо-реабілітаційного табору восени 2022 року. Заявку слід подати до 20 вересня.

Як отримати допомогу

Заявки на допомогу можна подати в електронному вигляді на сайті Фонду. Грошові виплати надаватимуть до кінця грудня 2022 року. Допомога буде надана виключно громадянам України.

Гроші нараховуватимуться на банківський рахунок у гривні. Заявки на надання допомоги приймаються постійно до 30 листопада 2022 року або до вичерпання коштів, призначених на виплати, якщо це відбудеться раніше.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: