Skip to content

В Україні заборонили підвищувати тарифи на комуналку: Зеленський підписав мораторій

Ксенія Куземко

В Україні заборонили підвищувати тарифи на комуналку: Зеленський підписав мораторій

В Україні діятиме мораторій на підвищення тарифів для всіх громадян на послуги з розподілу газу, теплову енергію та гарячу воду. Такий указ підписав президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент «Наше місто».

Зазначимо, що документ передбачає заборону на підвищення окремих комунальних послуг до закінчення військового стану в країні та протягом 6 місяців після цього.

Документ був направлений президенту 3 серпня, а 18 серпня Зеленський його підписав. Законопроєкт було ухвалено, щоб не допустити підвищення тарифів в умовах воєнного стану.

“Прийняття законопроєкту є критично важливим, оскільки в умовах військового стану забезпечення належного та безперервного постачання природного газу, теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії та послуг з постачання гарячої води, зумовлює необхідність введення заходів державного реагування для запобігання підвищенню цін і тарифу ринках”, — сказано в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, деякі українські фахівці можуть отримати одноразову фінансову допомогу у розмірі 5 прожиткових мінімумів. На сьогоднішній день це трохи більше 12 тисяч гривень.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: