Skip to content

Після підписання листа була розмова з натяком: Кличко про погрози через підтримку Корбана

Новини Дніпра: Кличко про позбавлення Корбана громадянства

27 липня на сайті «Українська правда» був опублікований відкритий лист Президенту України Володимиру Зеленському «Громадянство Корбану!». Серед підписантів був і мер Києва Віталій Кличко. У інтерв’ю виданню «Бабель» він розповів про погрози, друге громадянство і позбавлення громадянства Корбана, повідомляє «Наше місто».

Хто попросив вас підписати, Філатов?

У цьому випадку має йтися не про персоналії, а про принципи, за якими це відбувається. Сьогодні про ті кроки, які я роблю, мене просити не потрібно, бо вважаю їх правильними. Потрібно обʼєднувати зусилля і максимально використовувати ефективність кожної людини, кожного менеджера, а не створювати штучні інтриги чи перешкоди. Розповім вам таємницю. Після того як я підписав листа, була у мене розмова з натяком: «Ти такий проактивний, ми ще за твоє німецьке громадянство не бралися». Я кажу: «Я буду дуже здивований, якщо мені покажуть та ще й відберуть паспорт Німеччини».

У вас немає іншого паспорта?

Я буду дуже здивований, якщо хтось мені зможе показати «мій» американський чи німецький паспорт, щоб відібрати український. Я справді велику частину свого життя провів у Німеччині і в Америці. І можливість отримати громадянство у мене була, були навіть такі пропозиції, але для чого? Я був і залишаюсь громадянином України, інших паспортів у мене немає.

А хто з вами так жартував?

Знімемо це питання.

З Банкової 

Ну а звідки? З ЖЕКу?

А як ви для себе пояснюєте причини рішення щодо Корбана і ще кількох людей?

Ще раз хочу підкреслити: має бути чітке розуміння — все має відбуватися за єдиними принципами для всіх, а не вибірково. У даному випадку виглядає так: ми у цього заберемо, а цим ми поки залишимо, щоб вони були більш слухняними, розуміли, що у них ми також можемо забрати. Потрібен чіткий закон, для всіх один, а не вибіркове ухвалення рішень.

Категорія: Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: